[අයිස් ක්රීම්]
-කජු කෝප්ප 1/2ක්
-පොල් ක්රීම් (ඝණ මිටි කිරි) කෝප්ප 1/2ක්
-වැනිලා පවුඩර් මේස හැඳි 1ක්
-කිතුල් පැණි කෝප්ප 1/8ක්
[කැරමල්]
-රට ඉඳි 6ක් (ඇටය ඉවත් කළ)
-පොල් ක්රීම් (ඝණ මිටි කිරි) කෝප්ප 1/4ක්
-ලුණු ස්වල්පයක්
-වැනිලා පවුඩර් මේස හැඳි 1/2ක්
[චොක්ලට් කොටස]
-පොල් තෙල් කෝප්ප 1/4ක්
-කොකෝ කුඩු කෝප්ප 1/3ක්
-කිතුල් පැණි කෝප්ප 1/8ක්
[උඩින් තැවරීමට]
-කුඩු කළ ආමන්ඩ් හෝ කජු
ක්රමය:
1. සියලු අයිස් ක්රීම් ද්රව්ය බ්ලෙන්ඩරයකට දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න.
2. බ්ලෙන්ඩ් කර ගත් අයිස් ක්රීම් දියරය 3/4ක් පිරෙන තෙක් අයිස් ක්රීම් අච්චුවට දමන්න (පොප්සිකල් අච්චු).
3. ලී කෝටු ඇතුළත් කර, අයිස් ක්රීම් පැයකට පමණ ශීතකරණයට දමන්න.
4. කැරමල් සඳහා සියලු කැරමල් ද්රව්ය බ්ලෙන්ඩරයකට දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න.
5. අවශ්ය ඝණකම ලබා ගත් පසු, අයිස් ක්රීම් අච්චුවල ඉතිරි 1/4 කැරමල්වලින් පුරවන්න.
6. කැරමල් ඝණ වෙන තුරු පැය 1-2ක් පමණ ශීතකරණයට දමන්න.
7. චොක්ලට් ද්රව්ය සියල්ල බඳුනකට දමා හොඳින් කවලම් කර ගන්න.
8. ඝණ වූ අයිස් ක්රීම් පොප්සිකල් චොක්ලට් මිශ්රණයට දමා චොක්ලට් තවරන්න.
9. ආමන්ඩ් හෝ කජුද තවරන්න.
10. ශීතකරණයට දමා වේලෙන්න තබන්න.
Ill try it
ReplyDelete