-කුඩාවට කැපූ ලූනු 1ක් (කෝප්ප 1/4ක් පමණ)
-කුඩාවට කැපූ රතු බෙල් පෙපර් කෝප්ප 1/4ක්
-කඩල පිටි කෝප්ප 1/2ක්
-සුදු ලූනු කුඩු මේස හැඳි 1/4ක්
-ලුණු මේස හැඳි 1/4ක්
-ගම්මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1/8ක්
-බේකිං පවුඩර් මේස හැඳි 1/4ක්
-මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක් (අමතර)
-ජලය කෝප්ප 1/2ක් හා තව මේස හැඳි 2ක්
-ඔලිව් තෙල් ස්වල්පයක්
ක්රමය:
1. කබල මධ්යස්ථ උෂ්ණත්වයකින් රත් කරන්න.
2. විශාල බඳුනක් ගෙන කඩල පිටි, සුදු ලූනු කුඩු, ලුණු, ගම්මිරිස්, බේකිං පවුඩර් හා මිරිස් කුඩු හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
3. කැටි නැති වෙන තුරු ජලය දමා ගෑරුප්පුවක් හෝ වෙනත් උපකරණයක් යොදා හොඳින් ගසන්න (විස්ක් කරන්න).
4. කපාපු එළවළු එකතු කර, කවලම් කරන්න.
5. රත් වුනු කබලට තෙල් සවල්පය දමන්න.
6. මිශ්ර කර ගත් දියරය කබලට දමා, කබල පුරා රොටියක් ආකාරයට පතුරවන්න.
7. එක් පැත්තක් මිනිත්තු 5ක් පමණ ලා රන්වන් පැහැ වන තුරු පිසින්න.
8. ආහාරයට ගන්නා විට අලිපේර, හමස් වැන්නක් එකතු කළ හැක.
No comments:
Post a Comment