[කේක්]
-පාන් පිටි 360g
-අයිසිං සීනි 450g
-කොකෝ කුඩු 100g
-වැනිලා මේස හැඳි 1ක්
-ඇපල් සයිඩර් විනාකිරි මේස හැඳි 1ක්
-එළවළු තෙල් 120ml
-බේකිං පවුඩර් මේස හැඳි 1ක්
-උණු ජලය 470ml
-ලුණු ස්වල්පයක්
[පී නට් බටර් අයිසිං]
-අයිසිං සීනි 120g
-පී නට් බටර් 250g
[චොක්ලට් හේසල්නට්/කජු අයිසිං]
-හේසල්නට්/කජු 225g
-අයිසිං සීනි 40g
-කොකෝ කුඩු 35g
-උණු කළ ඩාර්ක්/කුකිං චොක්ලට් 180g
-පොල් තෙල්/වෙනත් තෙල් 80ml
ක්රමය:
1. සියලු කේක් ද්රව්ය ෆූඩ් ප්රොසෙසර් යන්ත්රයකට දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න.
2. මිශ්රණයෙන් සමාන ප්රමාණ තෙල් තැවරූ කේක් ටින් 2කට දමා, 180C උෂ්ණත්වයකින් මිනිත්තු 30ක් බේක් කරන්න.
3. කේක් සම්පූර්ණයෙන් නිවුනාට පසු ටින්වලින් ඉවත් කරන්න.
4. හේසල්නට්/කජු බේකිං ට්රේ එකකට දමා මිනිත්තු 10-12ක් ලා රන්වන් පැහැ වන තුරු බේක් කරන්න.
5. පී නට් බටර් අයිසිං එකට අවශ්ය ද්රව්ය බඳුනකට දමා හොඳින් මිශ්ර කර ගන්න.
6. එක් කේක් එකක් මත පී නට් බටර් අයිසිං එක තවරා, අනිත් කේක් එක එය මත තබන්න.
7. චොක්ලට් අයිසිං එක සඳහා, හේසල්නට්/කජු ෆූඩ් ප්රොසෙසර් යන්ත්රයකට දමා, කොකෝ කුඩු හා අයිසිං සීනිද එකතු කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න.
8. හේසල්නට්/කජු මිශ්රණය බඳුනකට දමා, එයට දිය වුනු ඩාර්ක්/කුකිං චොක්ලට් හා පොල් තෙල් දමා හොඳින් මිශ්ර කර, ඝණ වීම සඳහා මිනිත්තු 10ක් තබන්න.
9. චොක්ලට් අයිසිං කේක් එක මත වක්කරන්න.
Original recipe මූල වට්ටෝරුව (Farmdrop)
No comments:
Post a Comment