-චීන ගෝවා (නැපා ගෝවා) රාත්තල් 2ක් (වීශාල ගෙඩි 1ක්)
-කැටි ගැසුනු ලුණු කෝප්ප 3/4ක්
[කිම්චී පේස්ට් එකට]
-ජලය කෝප්ප 1.5ක්
-ෂිටාකේ හතු 4ක් (වෙනත් හතු ආදේශ කළ හැක)
-5" x 5"ක ප්රමාණයේ මුහුදු පැලෑටි/ඇල්ගී ශීට් 1ක් (Konbu/Dahsima)
-පැණි රසැති හාල් පිටි මේස හැඳි 2ක්
-සුදු ලූනු කෑලි 4ක්
-ඉඟුරු අවුන්ස 1ක්
-රතු මිරිස් 1-2ක් (අමතර)
-ලෙලි ගලවා ඉරණ ලද පර්සිමොන් ගෙඩි (ඇපල් හෝ පෙයාර් ගෙඩි ආදේශ කළ හැක) අවුන්ස 6-8ක් (මධ්යස්ථ ප්රමාණයේ ගෙඩි 2ක් පමණ)
-ලුණු මේස හැඳි 1ක්
-ගොචුගරු/කොරියන් රතු මිරිස් ෆ්ලේක්ස්/කුඩු කෝප්ප 3/4ක්
-සිහින්වට කැපූ කොරියන් රාබු අවුන්ස 8-10ක්
-අඟල් 1ක දිගකට කැපූ ලූනු 4ක කොළ
-කොරියන් අබ කොළ හෝ සිහින්වට කැපූ කැරට් අවුන්ස 4ක්
-තල ඇට මේස හැඳි 2ක්
ක්රමය:
1. ගෝවා මධ්යස්ථ කෑලිවලට කපන්න.
2. ස්ට්රේනරයකට (පෙරණයකට) දමා ගෝවා තෙමීම සඳහා ටැප් එකෙන් ජලය මධ්යස්ථ ප්රමාණයක් දමන්න.
3. විශාල බඳුනක් ගෙන ගෝවා 1/4ක් එයට දමා ලුණු 1/4ක් ඉසින්න.
4. තට්ටු 4ක් පමණ බඳුනේ ගොඩ ගැසෙනකම් ඉතිරි ගෝවා හා ලුණුද මේ ආකාරෙයෙන් දමන්න.
5. පැය 3ක් ලුණු අල්ලන තුරු තියන්න.
6. සෑම පැයකට සැරයක්ම පහළ සිට ඉහළට කවලම් කරන්න.
7. පැය 3කට පසු ගෝවා මත ජලය තට්ටුවක් දැක ගත හැකි වේ (දඬු කොටස නමන විට කැඩෙනවා නම් තව පොඟවන්න තිබිය යුතුය).
8. අමතර ලුණු ඉවත් කිරීම සඳහා 5 පාරක් පමණ හොඳින් ජලය දමා හෝදන්න.
9. ජලය සම්පූර්ණයෙන්ම පෙරා ඉවත් කරන්න (මිනිත්තු 30-60ක් පමණ පෙරෙන්න තබන්න).
10. පෙරෙන අතරතුරු කිම්චී පේස්ට් සාදන්න ගන්න.
11. කුඩා බඳුනක් ගෙන මුහුදු පැලෑටි, හතු හා ජලය දමා උතුරන්න ගන්න.
12. උතුරන විට මුහුදු පැලෑටි ඉවත් කර, උෂ්ණත්වය අඩු කර තව මිනිත්තු 10ක් හතු ලාවට උතුරන්න.
13. හතු ඉවත් කර එම දියරයට හාල් පිටි එකතු කර විස්ක් කරන්න (වේගයෙන් කලතන්න).
14. නැවත් මධ්යස්ථ උෂ්ණත්වයකින් ලාවට උතුරන ගමන් මිනිත්තු 1-2ක් පමණ විස්ක් කරන්න.
15. මෙය ශීතකරණයේ මිනිත්තු 20-30ක් ශීත කරන්න.
16. බ්ලෙන්ඩරයක් ගෙන එයට සුදු ලූනු, ඉඟුරු, රතු මිරිස්, පර්සිමොන්/ඇපල්, ලුණු හා හාල් පිටි මිශ්රණය දමා හොඳින් ක්රීම් වන තුරු බ්ලෙන්ඩ් කරන්න.
17. විශාල බඳුනක් ගෙන බ්ලෙන්ඩ් කර ගත් මිශ්රණය, ගොචුගරු/කොරියන් රතු මිරිස් ෆ්ලේක්ස් හා එළවලු (ගෝවා හැර අනිත් එළවළු) දමා අතින් (ග්ලව් එකක් පළඳින්න) හෝ හැන්දකින් මිශ්ර කරන්න.
18. පෙරා ගත් ගෝවා එකතු කර අතින් හෝ හැන්දකින් හොඳින් කවලම් කරන්න.
19. අවසානයේ තල ඇට දමා යන්තම් කවලම් කරන්න.
20. හොඳින් වැසිය හැකි ඉඩ ඇති බඳුනකට දමා, තදින් වසා පැය 24-48ක් කාමර උෂ්ණත්වයේ ගබඩා කරන්න.
21. ඉන් පසු ශීතකරණයේ ගබඩා කළ හැක.
Original recipe මූල වට්ටෝරුව (Seonkyoung Longest)
No comments:
Post a Comment