Monday, 13 March 2017

චොක්ලට් ෆජ් කේක් - Chocolate Fudge Cake


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය​:
[කේක්]
-පාන් පිටි කෝප්ප 3/4ක්
-කොකෝ කුඩු කෝප්ප 1ක්
-බේකිං පවුඩර් මේස හැඳි 1ක්
-වැනිලා මේස හැඳි 1ක්
-මේපල් සිරප්/කිතුල් පැණි කෝප්ප 1ක්
-ආමන්ඩ් කිරි/කජු කිරි කෝප්ප 1.5ක්

[අයිසිං]
-කොකෝ කුඩු කෝප්ප 1ක්
-පවුඩර් කළ දුඹුරු සීනි කෝප්ප 1.5ක්
-එළකිරි නොමැති මාජරීන් කෝප්ප 1/3ක්
-වැනිලා මේස හැඳි 1ක්
-ආමන්ඩ් කිරි/කජු කිරි කෝප්ප 1/2ක්

ක්‍රමය​:
1. කේක් ද්‍රව්‍ය සියල්ල ෆූඩ් ප්‍රොසෙසර් යන්ත්‍රයකට දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න​.

2. තෙල් ස්වල්පයක් තැවරූ කේක් ටින් දෙකකට මිශ්‍රණයෙන් සමාන ප්‍රමාණ දමන්න​.

3. දෙකම 180C (356F) උෂ්ණත්වයකින් මිනිත්තු 30ක් බේක් කරන්න​.

4. අයිසිං එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය සියල්ල ෆූඩ් ප්‍රොසෙසර් යන්ත්‍රයකට දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න​.

5. බේක් කර ගත් කේක් නිවුනාට පසු අයිසිං එක කේක් දෙකේම උඩින් තවරා එක මත එක තබන්න​.




No comments:

Post a Comment