Tuesday, 27 December 2016

කජු කිරි - Cashew Milk


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය​:
-ජලය කෝප්ප 3ක් (750ml)
-ලුණු රහිත අමු කජු කෝප්ප 1ක් (140g)

ක්‍රමය​:
1. රාත්‍රිය පුරා කජු ජලයේ පොඟවන්න තබන්න​ (බලවත් බ්ලෙන්ඩර් යන්ත්‍රයක් ඇත්නම් මෙසේ කිරීම අත්‍යවශ්‍ය නැත​).

2. කජු පෙරා ගෙන ජලය 750ml සමඟ හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න​.

3. පෙරණයක්, කුහර ඇති රෙද්දක් හෝ නැප්කින් එකක් භාවිතා කර කිරි පෙරා ගන්න​.

4. හොඳින් වැසිය හැකි බඳුනක දමා දින 2-3 කලක් ශීතකරණයේ ගබඩා කර හැක​.

Original recipe මූල වට්ටෝරුව​  (Simple Vegan Blog)

No comments:

Post a Comment