Monday, 5 December 2016
ටහීනි (තල පේස්ට්) - Tahini (Sesame Seed Condiment)
අවශ්ය ද්රව්ය:
-අඹරපු සුදු තල කෝප්ප 2ක් (288g)
-ඔලිව් තෙල් හෝ ග්රේප්සීඩ් තෙල් මේස හැඳි 1ක් හෝ 2ක්
ක්රමය:
1. බේක් කිරීමට යොදන කොළයක තල ඇට සකසන්න.
2. ෆැරන්හයිට් අංශක 350කට (176 C) අවන් එක/පෝරණුව රත් කරන්න.
3. තල ඇට ඇතුළට දමා මිනිත්තු 10කට හෝ ලා රන්වන් පැහැයක් එන තුරු බේක් කරන්න.
4. එළියට ගෙන මිනිත්තු 5ක් පමණ නිවෙන්න තියන්න.
5. බ්ලෙන්ඩරයකට හෝ ෆූඩ් ප්රොසෙසර් යන්ත්රයකට දමා, තෙල් එකතු කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න (තෙල් දමන්නේ හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් වෙන්න. තල ඇට ස්වභාවය හා යන්ත්රයේ බලය අනුව අවශ්ය තෙල් ප්රමාණය වෙනස් වේ).
6. බෝතලයකට හෝ සීල් කළ බඳුනකට දමා ශීතකරණයේ තැන්පත් කරන්න (සති 3-4 කලක් තබා ගත හැක).
7. නොයෙකුත් ආහාරවලට රස කාරකයක් ලෙස යොදා ගත හැක. කඩලවලින් සාදන හමස්, ෆලාෆෙල් බෝල හා සෝස් වර්ගවලට බහුලව භාවිතා වේ.
Original recipe මූල වට්ටෝරුව (Minimalist Baker)
Labels:
Dairy-Free
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment