Monday 13 March 2017

නට් සහිත චොක්ලට් කේක් - Nutty Chocolate Cake


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය​:
[කේක්]
-පාන් පිටි 360g
-අයිසිං සීනි 450g
-කොකෝ කුඩු 100g
-වැනිලා මේස හැඳි 1ක්
-ඇපල් සයිඩර් විනාකිරි මේස හැඳි 1ක්
-එළවළු තෙල් 120ml
-බේකිං පවුඩර් මේස හැඳි 1ක්
-උණු ජලය 470ml
-ලුණු ස්වල්පයක්

[පී නට් බටර් අයිසිං]
-අයිසිං සීනි 120g
-පී නට් බටර් 250g

[චොක්ලට් හේසල්නට්/කජු අයිසිං]
-හේසල්නට්/කජු 225g
-අයිසිං සීනි 40g
-කොකෝ කුඩු 35g
-උණු කළ ඩාර්ක්/කුකිං චොක්ලට් 180g
-පොල් තෙල්/වෙනත් තෙල් 80ml

ක්‍රමය​:
1. සියලු කේක් ද්‍රව්‍ය ෆූඩ් ප්‍රොසෙසර් යන්ත්‍රයකට දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න​.

2. මිශ්‍රණයෙන් සමාන ප්‍රමාණ තෙල් තැවරූ කේක් ටින් 2කට දමා, 180C උෂ්ණත්වයකින් මිනිත්තු 30ක් බේක් කරන්න​.

3. කේක් සම්පූර්ණයෙන් නිවුනාට පසු ටින්වලින් ඉවත් කරන්න​.

4. හේසල්නට්/කජු බේකිං ට්‍රේ එකකට දමා මිනිත්තු 10-12ක් ලා රන්වන් පැහැ වන තුරු බේක් කරන්න​.

5. පී නට් බටර් අයිසිං එකට අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය බඳුනකට දමා හොඳින් මිශ්‍ර කර ගන්න​.

6. එක් කේක් එකක් මත පී නට් බටර් අයිසිං එක තවරා, අනිත් කේක් එක එය මත තබන්න​.

7. චොක්ලට් අයිසිං එක සඳහා, හේසල්නට්/කජු ෆූඩ් ප්‍රොසෙසර් යන්ත්‍රයකට දමා, කොකෝ කුඩු හා අයිසිං සීනිද එකතු කර හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න​.

8. හේසල්නට්/කජු මිශ්‍රණය බඳුනකට දමා, එයට දිය වුනු ඩාර්ක්/කුකිං චොක්ලට් හා පොල් තෙල් දමා හොඳින් මිශ්‍ර කර​, ඝණ වීම සඳහා මිනිත්තු 10ක් තබන්න​.

9. චොක්ලට් අයිසිං කේක් එක මත වක්කරන්න​.



No comments:

Post a Comment