Monday, 2 January 2017

ඇපල් සෝස් - Applesauce


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය​:
-පොතු ගලවා, කුඩා කෑලිවලට කැපූ ඇපල් ගෙඩි 4ක්
-සීනි මේස හැඳි 6ක්
-ජලය කෝප්ප 1ක් (250ml)
-කුරුඳු පොතු 1ක්
-ලෙමන් යුෂ (අමතර​)

ක්‍රමය​:
1. සීනි, ජලය​, කුරුඳු, ලෙමන් යුෂ හා  ඇපල් බඳුනකට දමා, උතුරන තුරු අධි උෂ්ණත්වයෙන් තම්බන්න​.

2. උතුරන විට උෂ්ණත්වය අඩු කර මද උෂ්ණත්වයෙන් මිනිත්තු 40ක් පිසින්න​.

3. කුරුඳු පොත්ත ඉවත් කරන්න​.

4. බ්ලෙන්ඩරයකට දමා බ්ලෙන්ඩ් කරන්න​, නැත්නම් ගෑරුප්පුවක් හෝ මෑෂර් එකක් යොදා පොඩි කරන්න​.

5. ඇපල් සෝස් එක නිවුනාට පසු ශීතකරණයේ ගබඩා කළ හැක​.

No comments:

Post a Comment