Monday, 30 January 2017

මිරිස් ටෝෆූ - Chilli Tofu


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය​:
-දොඩම් යුෂ කෝප්ප 1ක්
-ලෙමන් යුෂ කෝප්ප 1/4ක්
-පැණි රසැති මිරිස් සෝස් (චිලී සෝස්) කෝප්ප 1/3ක්
-මිරිස් පේස්ට් (චිලී පේස්ට්) මේස හැඳි 1ක්
-සිරාචා සෝස් ස්වල්පයක් (අමතර​)
-සෝයා සෝස් මේස හැඳි 4ක්
-ඝණ ටෝෆූ කුට්ටි 1ක්
-ඉරිඟු පිටි
-එළවළු තෙල්

ක්‍රමය​:
1. පළතුරු යුෂ​, චිලී පේස්ට්, සෝස් වර්ග ලාවට උතුරවන්න​.

2. ටෝෆූ තීරු ආකාරයට කපන්න​.

3. ඉරිඟු පිටි තවරන්න​.

4. බදින්න අවශ්‍ය ප්‍රමාණයක එළවළු තෙල් රත් කර, ටෝෆූ කෑලි ලා දුඹුරු වන තෙක් බදින්න​.

5. බොහෝ දුරට හිඳී ඇති සෝස් මිශ්‍රණයට ටෝෆූ හොඳින් කවලම් කර​, සිවල්ප වේලාවක් පිසින්න​.

6. තල ඇට උඩින් ඉසින්න​; ඉන් පසු බත් සමඟ ආහාරයට ගන්න​.

No comments:

Post a Comment