Tuesday, 24 January 2017

පොල් අයිස් ක්‍රීම් (යන්ත්‍ර නොමැති) - Coconut Ice-Cream (No Machine)


අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය​:
-පොල් මිටි කිරි අවුන්ස 42ක්
-සීනි කෝප්ප 2/3ක්
-වැනිලා මේස හැඳි 2ක් හෝ වෙනත් රස කාරක​

ක්‍රමය​:
1. පොල් මිටි කිරි අවුන්ස 28ක් ශීතකරණයේ අඩුම තරමින් පැය 6ක් ශීත කරන්න​.

2. ඉතිරි පොල් කිරි අවුන්ස 14 සීනිත් සමඟ මිනිත්තු 30ක් ලාවට උතුරන්න (මිනිත්තු 10කින් ලා රන්වන් පැහැයක් ගනියි)​.

3. ශීත කළ පොල් කිරිවල ක්‍රීම් කොටස බඳුනකට දමා මිනිත්තු 3-4ක වෙලාවක් බීට් කරන්න​.

4. උතුරන ලද පොල් කිරි නිවුනාට පසු, බීට් කළ පොල් ක්‍රීම් සමඟ​ උපරිම වේගයෙන් මිනිත්තු 2-3ක් බීට් කරන්න​.

5. වසන ලද බඳුනකට දමා පැය 4ක් ශීතකරණයේ තබන්න​.

6. රස කාරක සඳහා කොකෝ කුඩු හෝ වැනිලා හෝ පළතුරු ප්‍යුරී යෙදිය හැක​.


No comments:

Post a Comment