අවශ්ය ද්රව්ය:
-තල කෝප්ප 1ක්
-ජලය කෝප්ප 4ක්
-රට ඉඳි 2ක්
-වැනිලා මේස හැඳි 1ක්
-ලුණු ස්වල්පයක්
-පොල් තෙල් මේස හැඳි 1ක් (අමතර)
ක්රමය:
1. තල ඇට රාත්රියක් පුරා ජලයේ පොඟවන්න.
2. පෙරණයක් භාවිතා කර ජලය ඉවත් කරන්න.
3. පෙරා ගත් ඇට, ජලය කෝප්ප 4ත් සමඟ බ්ලෙන්ඩරයකට දමා තත්පර 30-60ක කලක් උපරිම වේගයන් හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න (අවශ්ය කාලය යන්ත්රයේ බලය මත රඳා පවතියි).
4. පෙරණයක් හෝ රෙද්දක් යොදා කිරි පෙරා ගන්න (ඉතිරි වන පාප්පය අමු කේක් හෝ විස්කෝතුවලට යෙදිය හැක. නැත්නම්, බේක් කරන කේක් හෝ විස්කෝතුවල ෆිලර් හෙවත් පුරවනයක් ලෙස යෙදිය හැක).
5. බ්ලෙන්ඩරයට නැවතත් පෙරා ගත් කිරි දමා, වැනිලා, රට ඉඳි හා ලුණු සමඟ හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න.
6. හොඳින් වැසිය හැකි බඳුනක දින 2-3ක කලක් ශීතකරණයේ ගබඩා කළ හැක.
Original recipe මූල වට්ටෝරුව (Young and Raw)
No comments:
Post a Comment