අවශ්ය ද්රව්ය:
[BBQ පොලොස් සඳහා]
-පොලොස් අවුන්ස 40ක්
-BBQ කුළුබඩු මිශ්රණය කෝප්ප 1/4ක් (දුඹුරු සීනි මේස හැඳි 2ක් + පැප්රීකා/මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1ක් + සුදු ලූනු කුඩු මේස හැඳි 1/2ක් + ලුණු මේස හැඳි 1/2ක් + ගම්මිරිස් මේස හැඳි 1/2ක් + මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1/2ක්)
-BBQ සෝස් කෝප්ප 3/4ක් හා අවසානයේ උඩින් දමන්න තවත් ප්රමාණයක්
-කෑලි කැපූ ගෝවා හා කැරට් කෝප්ප 2ක්
-ඉදුණු අලිපේර ගෙඩි 1/2ක්
-කිතුල් පැණි හෝ හකුරු මේස හැඳි 1ක්
-දෙහි/ලෙමන් ගෙඩි 1ක යුෂ
-ගම්මිරිස්/ලුණු ස්වල්පයක්
-බර්ගර් බනිස් (බිත්තර/එළකිරි නොමැති)
-කජු කෝප්ප 1/2ක් (රෝස්ට් කර ලුණු දැමූ)
-තෙල් මේස හැඳි 1/2ක්
-ජලය ස්වල්පයක්
ක්රමය:
1. කුළුබඩු මිශ්රණය පොලොස්වලට දමා කවලම් කරන්න.
2. මධ්යස්ථ උෂ්ණත්වයට කබල රත් කර, තෙල් දමා පසුව පොලොස් දමන්න.
3. පොලොස් තෙල්වල හැඳි ගමින් දුඹුරු වන තුරු මිනිත්තු 2-3ක් පිසින්න.
4. BBQ සෝස් දමා, ජලය ස්වල්පයක්ද එකතු කර, අඩු උෂ්ණත්වයකින් මිනිත්තු 20-30ක වෙලාවක් පිසින්න (මෙම කාලය ඇතුළත අවශ්ය ලෙස හැඳි ගාන්න. පසුව, ගෑරුප්පුවක් යොදා පොලොස් කෑලි ඉරන්න).
5. පොලොස් පිසින අතරතුර, ස්ලෝ එක සඳහා එළවළු හැර අනෙක් ස්ලෝ එකට අවශ්ය ද්රව්ය බඳුනකට දමා හොඳින් මිශ්ර කරන්න.
6. ජලය ස්වල්පයක්ද එකතු කර ඝණ සෝස් එකක් වන තුරු විස්ක් කරන්න.
7. මෙයට එළවළු දමා කවලම් කර, ශීතකරණයට දමන්න.
8. පොලොස් අවසාන මිනිත්තු කිහිපයේදී උෂ්ණත්වය වැඩි කර පිසින්න, ඉන් පසු ගින්දර නිවන්න.
9. බර්ගර් බනිසය මැදින් කපා, පහත කොටසට ස්ලෝ එක දමන්න.
10. එයට උඩින් පොලොස් දමා, අවසානයේ කජු හා තව සෝස් ටිකක්ද දමා, අනෙක් බනිස් කොටසින් වසන්න.
No comments:
Post a Comment